Politica de mediu a R.Elastec RO SRL

Protectia mediului si managementul energiei sunt parte integranta a strategiei de management a R.Elastec RO SRL.

Sustenabilitatea si responsabilitatea sociala sunt componente esentiale ale culturii noastre organizationale.

Filozofia produselor noastre este caracterizata prin standarde ridicate de calitate, produse compatibile din punct de vedere al mediului si solutii inovative orientate catre viitor. Angajatii nostri se comporta responsabil in relatie cu resursele aflate la dispozitia lor, oamenii cu care interactioneaza si mediul inconjurator.

Principiile noastre sunt urmatoarele:

  • In calitate de partener al industriei automotive suntem angajati in teluri care promoveaza implementarea de tehnologii prietenoase cu mediul si optime din punct de vedere energetic in intreaga industrie de profil. R.Elastec RO promoveaza o dezvoltare bazata pe optimizarea de resurse in productie si logistica. Localizarea capacitatilor noastre de productie in apropierea clientilor nostri ajuta la protectia mediului prin optimizarea rutelor de transport.
  • R.Elastec RO dezvolta si produce componente care imbunatatesc automobilele din punct de vedere economic, comfort acustic si siguranta. R.Elastec RO isi aduce si astfel contributia la optimizarea energetica si de mediu. Furnizam clientilor nostri produse pentru etansare, conectare, masurare, control si reglare.
  • Respectarea legislatiei de mediu existente si a cerintelor suplimentare exprimate este de la sine inteleasa.
  • Impactul asupra mediului este redus prin imbunatatirea continua a proceselor de dezvoltare si fabricatie a produselor noastre. Comunicarea deschisa si implicarea tuturor angajatilor nostri in protectia mediului si managementul energiei asigura sustenabilitatea in ceea ce priveste implementarea politicii noastre de mediu si energie.
  • Cooperarea cu autoritatile se bazeaza pe o atitudine orientata pe actiune si pe incredere. Pregatirea coordonata a solutiilor de siguranta si urgenta la locatiile noastre de productie previne escaladarea eventualelor evenimente de forta majora.
  • Furnizorii nostri de materiale si servicii sunt parte integranta a obiectivelor politicii noastre de mediu. Referitor la compatibilitatea produselor noastre cu mediul, solicitam si monitorizam respectarea de catre acestia a reglementarilor legale in ceea ce priveste normele si standardele relevante.
  • Tintele noastre sunt reducerea consumului de energie, apa si materiale, cresterea eficientei energetice si reducerea emisiilor de CO². Sistemul de management al energiei (EnMS) este definit, documentat, implementat, intretinut si imbunatatit in conformitate cu standardele internationale. prin intermediul auditurilor, scolarizarilor, comunicarii, implementarii de masuri, indeplinim cerintele acestor standarde in vederea imbunatatirii continue a performantelor energetice.

 

 

R.E.T. leaves a green footprint

Andreas Fridrich

Environmental Management Officer (Umweltmanagementbeauftragter – UMB)
R.E.T. REIFF Elastomertechnik GmbH

Aspenhaustr. 15, 72770 Reutlingen

+49 7121 5101-420
+49 7121 5101-199
andreas.fridrich@ret-gmbh.de